Gej, gay, geje, gejów, miasto, city, homosexualizm, homoseksualizm, portal, forum, lukaszx, ogólne, zdjęcia, filmy, polska, świat, english, technologie, wysypisko - GayCity - Miasto, które nigdy nie śpi!

FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
*

Poprzedni temat «» Następny temat
geje w podróży - reakcje w innych krajach
Autor Wiadomość
album

Wysłany: 2010-07-27, 00:44   geje w podróży - reakcje w innych krajach

Witam

Tworzę artykuł dla serwisu podróżniczego traveltips.pl, w którym chciałbym opisać pokrótce jakich reakcji mogą spotkać się geje w egzotycznych krajach, jeśli nie kryją się ze swoją orientacją.(mam tu na myśli kraje spoza tzw. cywilizacji zachodu - np. kraje arabskie, daleki wschód, oceanię, Afrykę)
Czy macie wiedzę albo obserwacje, które pomogłyby mi przygotować tekst?

Chodzi mi szczególnie dla odpowiedź na poniższe pytania dla poszczególnych kraj czy regionów

1.Czy widok dwóch mężczyzn trzymających się za ręce podczas spaceru jest czymś nietolerowanym? (widziałem np. w krajach arabskich takie pary – choć mężczyźni ci nie byli gejami)
2. Czy mężczyźni całujący się na ulicy są narażeni na jakieś przykrości?
3. Czy geje ujawniający swoją orientację np. w hotelu powinni się liczyć z tym, ze ktoś ich będzie starał się skłonić do tego aby w miejscach publicznych nie pokazywali swojej orientacji?
4. Czy homoseksualizm jest w danym kraju objęty jakimiś sankcjami prawnymi? Czy jeśli tak to czy sankcje te sa w praktyce egzekwowane?
5. Czy turyści geje są traktowani inaczej niż miejscowi geje? (np. na zasadzie - nasi geje be, geje turyści fajnie bo kase przywożą )

Odpowiedz do tematu